Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη στο protothema.gr

«Οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τον ανταγωνισμό και την αξιολόγηση, αν λειτουργούμε μέσα σε ένα σωστό δυτικοευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο – και εννοείται ότι η συμμετοχή μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη είναι για μένα αδιαπραγμάτευτη».

Πρόκειται για την υπεύθυνη επικοινωνίας της Δράσης. Η Γεωργία Πανοπούλου θα δώσει όμως αυτή τη φορά τη μάχη του σταυρού στην Α' περιφέρεια Αθήνας με το Ποτάμι λόγω της γνωστής σύμπραξης των δύο πολιτικών φορέων.

Γεννημένη στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στα Εξάρχεια και για πολλά χρόνια έπαιζε μπάσκετ στον "Αστέρα" Εξαρχείων (και στη συνέχεια στη γαλλική Racing). Η κυρία Πανοπούλου σπούδασε Κοινωνιολογία στο Παρίσι, έκανε ένα μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία και εργάζεται από το 1997, αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί τακτικά, κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο, για οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα (ατομικά δικαιώματα, θέση της γυναίκας στην κοινωνία κ.α.). Είναι εκπρόσωπος Τύπου της Δράσης.

Η ίδια δηλώνει στο protothema.gr πως "είμαι υποψήφια με Το Ποτάμι στην Α’ Αθήνας, γιατί θέλω ένα κράτος που θα θέτει κανόνες που θα ισχύουν για όλους και θα προστατεύουν το πραγματικό δημόσιο συμφέρον, όχι τους κομματικούς πελάτες! Πιστεύω ότι οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τον ανταγωνισμό και την αξιολόγηση, αν λειτουργούμε μέσα σε ένα σωστό δυτικοευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο – και εννοείται ότι η συμμετοχή μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη είναι για μένα αδιαπραγμάτευτη.

Τα ζητούμενα λοιπόν σήμερα είναι η καλύτερη νομοθέτηση - φτάνει πια με τις άσχετες τροπολογίες για την εξυπηρέτηση ημετέρων και τις πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου - η σωστή αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και η κατάργηση όλων των περιττών δαπανών - όχι όμως με συνταξιοδοτήσεις στα 50 που υποθηκεύουν τις προοπτικές ολόκληρων γενεών νέων - ο εξορθολογισμός του φορολογικού συστήματος και η σημαντική ελάφρυνση των βαρών, ώστε να έχουν οι πολίτες και η επιχειρήσεις μεγαλύτερο έλεγχο όσων με την εργασία τους κερδίζουν, και η βελτίωση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η δικαιοσύνη, η οποία σε πολλές περιπτώσεις φτάνει σε σημείο αρνησιδικίας.

Κυρίως όμως, είναι η παροχή φορολογικών και αδειοδοτικών κινήτρων για την ανάπτυξη του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα, με επιχειρήσεις διεθνώς ανταγωνιστικές. Ο ιδιωτικός τομέας είναι που έχει σηκώσει το συντριπτικό βάρος της κρίσης με 1,4 εκατ. ανέργους-θύματα, αλλά και μόνο από αυτόν μπορούν να δημιουργηθούν οι αναγκαίες νέες θέσεις εργασίας που θα αποδίδουν φόρους και εισφορές προς όφελος της κοινωνίας – όποιοι πιστεύουν ότι θα σωθούμε με νέες προσλήψεις στο χρεοκοπημένο Δημόσιο κάνουν λάθος.

Ο ιδιωτικός τομέας μόνο μπορεί να προσελκύσει μεγάλες ξένες επενδύσεις, για να ξεκολλήσουμε από τον πάτο της τελευταίας θέσης παγκοσμίως σε προσέλκυση επενδύσεων που κατακτήσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Γιατί πριν μιλήσουμε για αναδιανομή του πλούτου, πρέπει να τον δημιουργήσουμε σε βάση στέρεα και με διάρκεια".

protothema.gr, 14/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου