Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Γιατί Δράση; Γιατί θέλω αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια για τη χώρα


Πολιτεύομαι για πρώτη φορά, επειδή δεν θέλω να παραδώσω και πάλι την Ελλάδα στους ανθρώπους που την έφεραν στο τραγικό σημείο, στο οποίο είναι σήμερα. Γι αυτό θέλω να δραστηριοποιηθώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να εφαρμόσουμε λύσεις κοινής λογικής, που θα αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της χώρας και του καθενός μας, θα σέβονται τον φορολογούμενο πολίτη και θα δίνουν θετική προοπτική σε αυτούς των οποίων η ζωή θα αλλάξει αναπόφευκτα. Νομίζω ότι δεν αρκεί να θεωρούμε γενικά ότι ο τόπος μας μπορεί να αλλάξει, αξίζει επιπλέον να είμαστε μέρος αυτής της αλλαγής προς το καλύτερο και το δημιουργικότερο.  
Πιστεύω στις δυνατότητες της χώρας και όσων από εμάς δεν έχουμε συμβιβαστεί με το βόλεμα, την απραξία, τη γραφειοκρατία. Είμαστε κατά βάση λαός εργατικός, με επιχειρηματικό πνεύμα και διάθεση να προχωρήσουμε – το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν και μπορούμε να το κάνουμε πάλι. Όμως, το πολιτικό σύστημα, με τις επιλογές που έχει κάνει μέχρι σήμερα, ακυρώνει τις προσπάθειες, θέτει συνεχώς εμπόδια στην ανάπτυξη και, το χειρότερο, ωθεί τη νέα γενιά στο εξωτερικό, σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι η επιλογή μίας Βουλής με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αποτελούμενης από ανθρώπους που με θάρρος θα προβούν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να μπορεί και πάλι να προσφέρει ευκαιρίες και κίνητρα στους ίδιους της τους πολίτες και σε όσους θέλουν να επενδύσουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν εδώ, μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.
Η ΔΡΑΣΗ έχει τέτοιους ανθρώπους. Με επικεφαλής τον Στέφανο Μάνο, έναν πολιτικό με πολύ σημαντικό έργο (ας θυμηθούμε μεταξύ άλλων: πεζοδρομήσεις, κινητή τηλεφωνία, άνοιγμα τραπεζικής αγοράς κ.α.) και στελέχη που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε, ώστε τα παιδιά μας να παραλάβουν μία κοινωνία που θα βασίζεται στις δικές της αστείρευτες δυνάμεις, με αξιοπρέπεια και τόλμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου